ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 31χρονος εργάτης στη Λάρισα



Πηγή..http://www.eleftheria.gr/

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 31χρονος εργάτης στη Λάρισα

* ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

 Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2018 15:28

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 31χρονος εργάτης στη Λάρισα
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 31χρονος εργάτης που ακρωτηριάσθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από εργατικό ατύχημα. Ο 31χρονος τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη διαδικασία καθαρισμού μηχανήματος μεταφοράς σκυροδέματος στο εργοτάξιο επιχείρησης όπου εργαζόταν, στον δρόμο Λάρισας – Συκουρίου ενώ από το μεσημέρι
υποβαλλόταν σε διαρκείς χειρουργικές επεμβάσεις.
Λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί και κάτω από συνθήκες που ερευνούν εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ο 31χρονος «έπεσε» μέσα σε «χοάνη» του μηχανήματος για την ανάδευση με αποτέλεσμα να εγκλωβισθεί και ο κοχλίας να του συνθλίψει τα πόδια.
Συνάδελφοί του, διέκοψαν τη λειτουργία του μηχανήματος ενώ χρειάσθηκε η επέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας για τον απεγκλωβισμό του 31χρονου εργάτη, που με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο λειτούργησε το Τμήμα Επειγόντων για την παροχή πρώτων βοηθειών, ως το πλησιέστερο νοσοκομείο.
Λόγω της κρισιμότητας ωστόσο της κατάστασης και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ο 31χρονος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου ομάδες χειρουργών διαφόρων ειδικοτήτων πραγματοποίησαν επεμβάσεις προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή ο 31χρονος μετά και τον ακρωτηριασμό.
ΤΟ ΕΚΛ
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με αφορμή το χθεσινό εργατικό ατύχημα, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κατασκευαστική εταιρεία, «για την απουσία μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, για την χρησιμοποίηση εργατών σε ειδικευμένες εργασίες, γεγονότα που οδήγησαν» στον ατύχημα σε βάρος του 31χρονου εργάτη.
Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται από το ΕΚΛ «κανείς δεν μπορεί να μιλά για ατύχημα και κακιά στιγμή. Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, στην πλειάδα άλλων που συμβαίνουν καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους των επιχειρήσεων, που δεν λογαριάζει τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό απ’ αυτήν την άποψη το γεγονός ότι η διεύθυνση της εταιρείας, δήλωσε στους εργαζόμενους, πως συνεχίζουμε κανονικά τις εργασίες, δεν θα σταματήσουμε για ένα ατύχημα!
Η έλλειψη μέτρων προστασίας, όπως και στη συγκεκριμένη προστασία, η χρησιμοποίηση ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες θέσεις, η εντατικοποίηση της δουλειάς, έχουν εξαπλωθεί σημαντικά στους χώρους δουλειάς και οδηγούν σε τραγικές καταστάσεις με θύματα τους εργαζόμενους που κυνηγούν το μεροκάματο της επιβίωσης.
Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας έχουμε ένα εργατικό «ατύχημα» και κάθε 3 ημέρες ένα θανατηφόρο «δυστύχημα». Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό της ταξικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.
Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην οικογένειά του και θα είναι κοντά της σε ό,τι χρειαστεί. Καλεί τους εργαζόμενους, να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί.
Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να διεκδικήσουν μαζί με το ΕΚΝΛ: Να ληφθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, να μην χρησιμοποιούνται σε καμία θέση ειδικευμένων εργαζομένων ανειδίκευτοι εργάτες-εργάτριες. Να τηρούνται στην εν λόγω εταιρεία και γενικότερα τα ωράρια εργασίας και όλα όσα προβλέπονται από τις ΣΣΕ».
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 31χρονος εργάτης στη Λάρισα

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video