ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

«Ξεκινά η αναβάθμιση της Αγίας Βαρβάρας».

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης περιμετρικά της  Αγίας Βαρβάρας στις οδούς Θ. Σωχωρίτη, Κ.Καλαντζόπουλου και Γ.Τσούτσου.
Το έργο εντάσσεται στην μελέτη «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ –ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ –ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ/ΟΔΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 1.229.000 ευρώ  και αφορά  σε εργασίες ασφαλτόστρωσης, κατασκευής πεζοδρομίων  και δημιουργίας υποδομών ηλεκτροφωτισμού....


Την πρόοδο των εργασιών παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε, σε πείσμα των καιρών, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα.  Προχωρώντας βήμα – βήμα αποδίδουμε στους Αγρινιώτες έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Σήμερα ξεκίνησε η αναμόρφωση μιας περιοχής που ήταν υποβαθμισμένη πολλά χρόνια. Με την ανάπλαση των συγκεκριμένων οδών δρομολογείται η αναβάθμιση της Αγίας Βαρβάρας που θα ολοκληρωθεί με τα έργα που εντάσσονται στην Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση (ΒΑΑ). Αυτή είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται, ή προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν, τα σημαντικά και τα σπουδαία που συμβαίνουν στην πόλη μας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι στοχευμένη στην ολοκλήρωση του προγράμματος της προς όφελος των δημοτών».

                                                  ΑΠΟ ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ       


***
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ 95Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΜΑΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 95η επέτειο από τη Μικρασιατική καταστροφή που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν.Αιτ/νίας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 με ομιλία από τον Ιστορικό κ.Ανδρέα Μπαλτά που είχε ως θέμα : «Η Μνήμη της Μικράς Ασίας και η διαμόρφωση της ταυτότητας των προσφύγων».
Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του συλλόγου και πολλών εθελοντών κατοίκων του Αγίου Κων/νου  καθαρίστηκε το δασύλλιο του Αγίου Κωνσταντίνου.
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού δημοτικού σχολείου ετοιμάστηκε δίσκος ως προσφορά και μνημόσυνο στους προγόνους , έγινε καταγραφή αναμνήσεων ,τραγουδιών και μοιρολογιών από παλιούς Μικρασιάτες και τέλος προσφέρθηκε καφές.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων παρουσία των Αντιδημάρχων κ.Φαρμάκη Ιωάννη ,κ.Παπαγεωργίου Μαρίας και κ.Ευθύμιου Γρίβα, του Εκπροσώπου της Αστυνομικής Δ/νσης Αστυνομικού κ.Πετσίνη Παναγιώτη, του Εκπροσώπου του Ανώτατου Διοικητού Φρουράς Μεσολογγίου Υπολοχαγού κ.Τσίγκα Παναγιώτη, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κων/νου κ.Γαμβρούλη Θέμη, του Σχολικού Συμβούλου φιλολόγων κ.Βετσόπουλου Απόστολου, των Τοπικών Συμβούλων κ.Γκούβα Σπύρο και Τακουρίδη Ανέστη, της Υπεύθυνης της Ακτίνας εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κ.Ανθούλας Μακρή  της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών κ.Ανδριάννας Γκούρλια και σύσσωμου του Δ.Σ. του Συλλόγου , του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Ποντίων Αιτ/νίας ΄΄Δ.Ψαθάς ΄΄κ.Ταφιάδη Νικόλαου, του Προέδρυο του Συλλόγου ΄΄ΙΩΝΙΚΟΣ 80΄΄ κ. Παγκαλίδη Κων/νου και του Γενικού Γραμματέα κ.Βέτσα Απόστολου, του Προέδρου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Αγίου Κων/νου κ.Πάνου Κώστα  και  του πρώην Δημάρχου κ. Ανδρέα Ψωμιάδη.
 Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η  εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών προσφύγων  κ. Κυριακή Π. Ιωακειμίδου με θέμα  : ΄΄Η Μνήμη σε αφύπνιση΄΄.
Το ίδιο απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς και μικρασιάτικο γλέντι.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησε έκθεση ενθυμημάτων και κειμηλίων στην αίθουσα εκδηλώσεων.

***
Ο Δήμος Αγρινίου τιμώντας τον αγωνιστή της αγροτιάς
ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ
πραγματοποίησε πολιτικό μνημόσυνο την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 10.30 π.μ. στην Πλατεία Κυψέλης.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου κ.Φωτάκης Βασίλης ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός .
Παρευρεθήκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Σαλακίδου Όλγα και Γρίβας Ευθύμιος, ο Πρόεδρος της  Τοπικής  Κοινότητας  Κυψέλης κ. Αθανασάκης Λεωνίδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Χασιώτης Ευθύμιος, ο Δ/ντης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραγκούνης Σταύρος, ο Εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής  Ενότητας Λεπενούς κ. Πελοπίδας Ψηλός, ο Εκπρόσωπος της Νομαρχιακής  Επιτροπής Σύριζα κ. Μανδέλος Παναγιώτης, ο Εκπρόσωπος Νέων Σύριζα Στράτου Παπαευθυμίου Νικόλαος , ο
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κ. Καλλίμορφος Ιωάννης, ο Εκπρόσωπος Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεπενούς κ. Μπέλος Αναστάσιος, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Οζερού κ. Παπαευθυμίου Ηρακλής, η Υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κ. Μακρή Ανθούλα και Εκπρόσωπος και μέλη της Οικογένειας του Μήτσου Βλάχου.

 Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

***
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του Σταύρου Ζουμπουλάκη


Ο Δήμος Αγρινίου και οι Εκδόσεις Πόλις διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου :
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του Σταύρου Ζουμπουλάκη, Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος,  το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στις 7,00 μ.μ. στο κτίριο της Πρώην Τράπεζας της Ελλάδος.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν :
Βογιατζόγλου Αθηνά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων.
Ιακωβίδου Σοφία, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης.
Καρούσης Γιώργος – Αλέξανδρος, Μαθητής Β΄ Λυκείου.
Μακρυδήμας Βασίλης, Υποψήφιος Διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων.
Παναγιώτου Χρήστος, Φιλόλογος.

Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του συγγραφέα και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την εκδήλωση στηρίζει το βιβλιοπωλείο ΄΄ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ΄΄.

***
Eτήσια έκθεση μαθητών του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη  20 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ.
η καθιερωμένη έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου με έργα παιδιών – εφήβων – ενηλίκων της περιόδου 2016-2017.
 Η έκθεση θα παρουσιαστεί στους χώρους της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου και θα διαρκέσει έως τις 27/09/2017.

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά: 10:30-13:00 & 18:00-21:00
Και τη φετινή χρονιά στο Εικαστικό Εργαστήρι θα λειτουργήσουν τα τμήματα:
1. ζωγραφικής (μαθητών  – εφήβων – ενηλίκων)
2. αγιογραφία (εφήβων – ενηλίκων)
3. κεραμεικής (μαθητών – εφήβων – ενηλίκων)
4. φωτογραφίας (εφήβων – ενηλίκων)
Παράλληλα θα λειτουργήσουν  ολιγομελή - εντατικά τμήματα Σχεδίου (Γραμμικό & Ελεύθερο) για προετοιμασία εισαγωγής σε ΤΕΙ, ΑΕΙ και ΑΣΚΤ.
Έναρξη μαθημάτων:  από Δευτέρα  2 Οκτωβρίου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ:  στο χώρο της έκθεσης καθώς και στα γραφεία του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παπαστράτου 83, Αγρίνιο,  τηλ. 26410.48372, (5 – 9 μμ.),  e-mail:  eikastika@dimosagriniou.gr

***
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκαν  για 14η συνεχή χρονιά οι ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στον αύλιο χώρο του Εντευκτηρίου του τρένου (πλατεία Μ.Μερκούρη).
Στους νικητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και σε όλους τους μαθητές διπλώματα συμμετοχής.
Οι αγώνες διεξήχθησαν παρουσία του υπεύθυνου δασκάλου ΣΚΑΚΙ και διαιτητού από την ομοσπονδία του αθλήματος.
Παραβρέθηκε και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και γονείς η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου κ.Μαρία Παπαγεωργίου.
Τα μαθήματα ΣΚΑΚΙ για τη σχολική χρονιά 2017-2018 ξεκινούν τη ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Οκτωβρίου 2017 στη Δημοτική αίθουσα «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» παραπλεύρως του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου ΕΛΛΗΝΙΣ.
ΤΗΛ.2641032134

***
«Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο-
Περπατώ, ποδηλατώ, πατινάρω»

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για πρώτη φορά στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στις 22 Σεπτεμβρίου και καλεί τους πολίτες να αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να επιλέξουν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν με το ποδήλατο  και τα αστικά λεωφορεία δίνοντας μια ανάσα στο αστικό περιβάλλον.

 Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων,  που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Κορύφωση των εκδηλώσεων είναι η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την ημέρα αυτή, οι δρόμοι πέριξ της Πλατείας Δημοκρατίας: Αναστασιάδη (στο ύψος της Βότση) - Μπαϊμπά (έως την οδό Κύπρου)- Σούλου- Ι. Σταϊκου (από οδό Κύπρου) και Σαλάκου, θα είναι κλειστοί  για μηχανοκίνητη κυκλοφορία και θα επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο πεζοί, ποδηλάτες, αστικά λεωφορεία και Υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ασθενοφόρα).
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν χωρίς εισιτήριο στις Γραμμές Μ1 και Μ2 του Αστικού ΚΤΕΛ Α.Ε.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή έχουν ως εξής:
9:30π.μ. - 13:30μ.μ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
•    Μαθητές  και πολίτες  θα γνωρίσουν και θα οδηγήσουν το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών  Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών και ο καθηγητής Φραγκίσκος Κουτελιέρης. Πρόκειται για ένα μοναδικό μέσο οικολογικής μετακίνησης.
•    Οι μαθητές θα ενημερωθούν σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής  από την Δ/νση Τροχαίας Αγρινίου.
•    Μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης θα παίξουν με τους δασκάλους τους ομαδικά παιχνίδια στους κλειστούς δρόμους
18:30 - 20:00 
Μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη  και περπατώντας, ποδηλατώντας και πατινάροντας θα διασχίσουν την οδό Παπαστράτου και θα καταλήξουν στις 7:30μ.μ. στο Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο όπου θα υποδεχθούν την φλόγα των εθελοντών Αιμοδοτών και όλοι μαζί θα επιστρέψουν στην Πλατεία Δημοκρατίας για το άναμμα του Βωμού. Εκεί θα διασκεδάσουν με την Παναγιώτα Θεοδωροπούλου (τραγούδι) και τον Παναγιώτη Ζαχαράκη (κιθάρα).

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video